Черноморец днес е привлекателна туристическа дестинация, благодарение на непрекъснато развиващата се инфраструктура. Новопстроените жилищни сгради, хотелски комплекси, увеселителни заведения превръщат малкото курортно селище в красив и предпочитан туристически район.

Самият кмет на града Добри Добрев казва, че развитието му се дължи и на съвместната работа с местното население. “Всички заедно работим за добруването на нашия прекрасен и буден град и неговото разрастване в последните години. Убеден съм, че формулата за успех за развитието на един туристически град е точно тази ”.

Новите хотели и почивни бази на Черноморец носят белега на интелигентното строителство, което бе оценено от инвеститорите и туристите, търсещи спокойствието и комфорта, а ваканционните комплекси впечатляват с модерна и луксозна визия.

Важна роля за града играят реализираните проекти, финансирани от Европейски фондове. Последният от тях е свързан с реконструкцията и модернизацията на рибарското пристанище и изграждането на рибна борса към него. Проектът се реализира по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“. Новото пристанище придава европейски вид на на Черноморец и несъмнено ще подобри живота на голяма част от местното население.

Друг важен инфраструктурен проект е Интегрирания проект за водния цикъл на община Созопол. Главната му цел е изграждане на устойчива система за водите и отпадъчните води в гр. Созопол и гр. Черноморец.

Културната и социалната дейност в Черноморец днес също може да се похвали със сериозна подкрепа. Чрез проекта за трансгранично сътрудничество в града успешно функционира Център за Социална рехабилитация и интеграция, който обслужва деца със специални нужди от цялата община.

Уникална придобивка в подкрепа на туризма и опазване на местните традиции е изграждането на Културен център Музей „Свети Никола“. Той бе построен по проект “Интеграция на културно-историческите ценности и диверсификация на туристическите продукти”.

Експонатите в музея са разпределени условно на три експозиции. В „Черноморец – хилядолетно начало“, гостите могат да видят артефакти на повече от 26 века. Как се преплитат различните култури и как те са оставили своя отпечатък върху живота на древните хора, можете да видите в експозицията „Бургаският залив – кръстопът на цивилизации“.

Последните открития от наземните и подводните разкопки на нос Акин също са част от експозицията на новия музей.

Третата експозиция е посветена на живота и бита на хората, живели по тези земи.

Поддържането на зелените площи и детски площадки за отдих, спорт и игра, са още една притегателна, както за туристите през летния сезон, така и за младите семейства от Черноморец.

Градът може да се похвали и с много на брой търговски обекти, малки магазинчета, част от тях разположени в уличка на изкуствата, където може да намерите различни  ръчно изработени предмети, сувенири, художествени произведения  и символи свързании с града, бита и културата на местните.

Уникалната атмосфера на ресторантчетата и обслужването в тях пък ще ви накарат да изпитате истинско удоволствие от почивката си в градчето и със сигурност да се

Свържете се с нас

Изпратите ни имейл и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Sending

© 2016 Кметство Черноморец Всички права запазени!   Internet Reklama Уеб сайт от Internetreklama.bg

Log in with your credentials

Forgot your details?