Черноморец привлича туристи от цял свят с лазурното море, златисти и широки плажни ивици, романтични скали – приказно кътче за уединение в хармония с природата.  Далеч от шума и суетата на внушителните курортни комплекси, мястото съчетава неповторима природа, съвременни услуги за летен туризъм с гостоприемството на местните жители. Тук всичко е обгърнато от зеленина и топлота, което превръща почивката в истинско блаженство.

Живописните заливи край градчето са притегателен център за сърфисти, кайт сърфисти, фотографи и търсачи на силни усещания. Допълнение към прекрасните условия за любителите на екстремни водни спортове са екзотичните разходки на пикник до безлюден остров и яхт круизите.

Привържениците на къмпинг туризма години наред посрещат изгрева на големия Созополски залив, разположен на 1,5 км от града. Един от най-красивите плажове на българското крайбрежие.

Романтичните пътешественици изживяват вълнуващи мигове край караваните, галени от морския бриз. За любителите на риболова, еко- и велотуризма Черноморец е точното попадение. Тук има както спокойни, самотни плажове, така и язовири само на 1,5 км. разстояние от брега.

Гостоприемните местни жители всяко лято посрещат туристите в уютни семейни хотели и частни квартири, където се предлагат всички удобства и комфорт.

За наситената приятелска атмосфера се грижат кокетните ресторантчета, кафенета, дискотеки. Някои са панорамно разположени на брега на морето или на „търговската улица”, други – закътани в зеленината на уютни къщи с тихи дворове, а на самият плаж на царския залив е истинска фиеста.

В курортното селище античността се прелива в настоящето и пази фолклорните традиции на черноморци и до днес. Наситена артистична атмосфера създават традиционните летни празници, разнообразието от музикални спектакли, детски шоу програми и арт галерии на открито.

Места за разходки и екскурзии

Пикник – чудесно място за пикник е местността Бакърлъка, която е само на 20мин. С кола от Черноморец. Освен това ако отидете там със сигурност ще бъдете впечатлени от изумителната гледка, която ще се открие пред вас – на север погледът достига нос Емине, а на юг – Аркутино. Истинска прелест!

 

Нос Акра – приятна вечерна разходка може да направите до ранновизантийската крепостна стена на нос Акра, която се намира в близост до залива Вромос. Струва си да видите това уникално архиелогоческо откритие и да се потопите в атмосферата от минало и настояще.

Разходка с лодка и пикник на о-в Св.Иван – Разходката с лодка по река Ропотамо е страхотно преживяване. Тук имате две възможности:

  1. разходка до устието на реката – пътуването е приятно и се минава покрай лъвската глава, огромна скала обрасла с храсти и дървета.
  2. разходка навътре по реката – тук ще плавате в хладен коридор от клони, зеленина и успокояващата песен на птичките. Време за размисъл и релаксация.

Изборът оставяме на Вас!

Пода /орнитоложки център/ – Защитена местност Пода е интересно място за хората, които обичат да наблюдават птици в тяхната естествена среда. Тя се намира на около 15км от Черноморец в посока към Бургас. Това е едно от малкото места в Европа с изключително разнообразие от птици, установени са над 259 вида.

Беглик Таш – едно магическо място с изключителна силна енергия. Беглик Таш е древно тракийско светилище, разкрито през 2003г, което се намира на 3км северно от Приморско. Археолозите смятат, че е било съградено през 14в пр. н. е. В култ на Богинята- майка.

Разходка в Природен парк Странджа е чудесен начин да разнообразите ваканцията си. Това е най-голямата защитена територия в България и разполага с изключително многообразие от растителност и представители на животинския свят. По тези места са открити множество останки от тракийски светилища и гробници, а най-старите следи от живот /каменни брадви и керамични предмети/ датират от 6-3 хил.пр.Хр. Предлагаме Ви четири села, които са само на час път от Черноморец:

Ботаническа градина“Серафимови“ – В село Велика на 30 км от Черноморец може да се насладите на изключително красивата ботаническа градина с над 1800 вида кактуси и много други екзотични растения.

Село Младежко е само на 40км на юг от Черноморец и е разположен в една от най-живописните местности на Странджа близо до изворите на река Младежка. Мястото е интересно заради пещерите, наречени Леярници, до които се стига чрез мрежа от маркирани пътеки.

Село Бръшлян е разположен на около 47км на юг от Черноморец. Архитектурен резерват, който впечатлява с 200 годишни къщи, тесни улички, старата църква Св. Димитър с реставрирано килийно училище и селскостопански музей на открито. Малки туристически пътеки ще Ви отведат във вековни букови и дъбови гори.

Село Българи – намира се на около 40км на юг от Черноморец и единственото нестинарско селище в България. Нестинарството е древен езически ритуал. След изпадане в транс, нестинарят танцува с боси крака върху жарава. Традицията е нестинарите да играят вечерта в деня на Св. Св. Константин и Елена. Тук се намира и единствения музей на нестинарството в България.

Свържете се с нас

Изпратите ни имейл и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Sending

© 2016 Кметство Черноморец Всички права запазени!   Internet Reklama Уеб сайт от Internetreklama.bg

Log in with your credentials

Forgot your details?