Бабин ден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които са помагали при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали.21 януари е обявен за ден на родилната помощ и на акушерите и гинеколозите през 1951 г.

Една мистерия на живота – раждането- променя всяка жена завинаги. Бабинден е празникът на новия живот, защото няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето им.

Благодарността към всички, които помагат на новия живот да се появи е безмерна. Без тяхната помощ и подкрепа нямаше да ни има, нямаше да я има радостта в живота ни. Първият светъл лъч на нежността, който озарява новороденото е усмивката на майката, но първата ръка, която го докосва, е тази на лекаря или акушерката.

За поредна година в град Черноморец, с много песни, танци и веселие се отпразнува Бабинден. Всички жени, които са родили през миналата година отдават почит към лекарката и акушерката. Рано сутринта всички майки отиват при лекарката и акушерката, за да ги поздравят. Извършва се и символично поливане. Всяка жена подава сапуна, полива вода да се измие и я дарява с кърпа.
Децата са най-важното нещо в живота ни. Важно е те да се раждат здрави, хубави и умни. „Къща без деца огън да я гори“, казва поговорката.

Кметът на град Черноморец г-н Добри Добрев поздравява лекарката и акушерката, като ги поздравява и им поднася цветя.  Младите майки също получават поздравителни адреси и цветя.

Празникът продължава с много игри, танци и веселие.

Свържете се с нас

Изпратите ни имейл и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Sending

© 2016 Кметство Черноморец Всички права запазени!   Internet Reklama Уеб сайт от Internetreklama.bg

Log in with your credentials

Forgot your details?